Trijų tekstūrų šaltai rūkyto JUODOJO kumpio salotos
- 1 porcijai
- 30 – 40 g. įvairių salotų
- 3 maži pomidorai
- Pusė agurko
- 1 – 2 ridikėliai
- 1 riekė juodos duonos
- 4 – 6 griežinėliai šaltai rūkyto Juodojo kumpio
- Padažui:
- 1 šaukštas Dijon garstyčių
- Vynuogių kauliukų aliejus
- Pusė mažo šaukštelio vynuogių acto
Porą Juodojo kumpio griežinėlių atsidedame į šoną, porą skrudiname sausoje keptuvėje ir porą – verdame. Ridikėlius supjaustome plonomis riekelėmis, pomidorus perpjauname per pusę ir išspaudžiame sultis (viską dedame į salotų indą), agurką supjaustome su skustuku plonomis riekelėmis iki minkštimo (minkštimo nenaudojame). Visas daržoves sumaišome su salotų mišiniu.
- Padažas – garstyčias maišome su aliejumi, kai pasidaro vientisa masė, įpilame acto ir vėl viską sumaišome.
- Dedame salotas, ant viršaus trijų tekstūrų kumpį ir viską apšlakstome padažu.