Biovela Utenos mėsa

Trijų tekstūrų šaltai rūkyto JUODOJO kumpio salotos

Recepto tipas
Karštieji patiekalai
  • 1 porcijai
  • 30 – 40 g. įvairių salotų
  • 3 maži pomidorai
  • Pusė agurko
  • 1 – 2 ridikėliai
  • 1 riekė juodos duonos
  • 4 – 6 griežinėliai šaltai rūkyto Juodojo kumpio
  • Padažui:
  • 1 šaukštas Dijon garstyčių
  • Vynuogių kauliukų aliejus
  • Pusė mažo šaukštelio vynuogių acto
  • Porą Juodojo kumpio griežinėlių atsidedame į šoną, porą skrudiname sausoje keptuvėje ir porą – verdame. Ridikėlius supjaustome plonomis riekelėmis, pomidorus perpjauname per pusę ir išspaudžiame sultis (viską dedame į salotų indą), agurką supjaustome su skustuku plonomis riekelėmis iki minkštimo (minkštimo nenaudojame). Visas daržoves sumaišome su salotų mišiniu.

  • Padažas – garstyčias maišome su aliejumi, kai pasidaro vientisa masė, įpilame acto ir vėl viską sumaišome.
  • Dedame salotas, ant viršaus trijų tekstūrų kumpį ir viską apšlakstome padažu.