Biovela Utenos mėsa

Brandintos jautienos nugarinės kepsnys

Recepto tipas
Karštieji patiekalai
  • 1 porcijai
  • 100 – 200 g brandintos jautienos nugarinės
  • 1 bulvė
  • Žiupsnis šviežiai malto muskato
  • 100 g riebios grietinėlės
  • Pundelis šviežių svogūnų laiškų
  • Gabalėlis fermentinio sūrio (arba lydyto Čederio sūrio)
  • 6 – 7 maži pievagrybiai
  • Gabalėlis sviesto
  • Druska, pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Brandintą jautieną kepame orkaitėje, 90 – 100 C laipsnių temperatūroje, apie 1 – 2 val., be jokių prieskonių. Jeigu norisi, baigiame kepti keptuvėje ir druskiname, pipiriname.

  • Grybus skrudiname keptuvėje, kol apskrunda, tuomet barstome druska, pipirais.
  • Bulvių gratinas: Bulves nuskutame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Pjaustytas bulves sumaišome su smulkintu muskatu, svieste apkepintais svogūnų laiškais, druska, pipirais ir grietinėle. Sumaišytas bulves sudedame į kepimo formelę ir kepame orkaitėje 150 – 170 laipsnių temperatūroje apie 1 val. Prieš baigiant kepti ant bulvių užbarstome sūrį ir užkepame.