Biovela Utenos mėsa

Biovelos ”Mamos kukuliukas” a la Italia

Recepto autorius
Dominykas Kabašinskas
Recepto tipas
Karštieji patiekalai
  • Kukuliams paruošti:
  • 1 pakelio Biovelos “Mamos kukuliukų”
  • Sauja rozmarino
  • 3-4 šaukštai miltų
  • Padažui:
  • 1 skardinės konservuotų pomirdorų
  • 3 didelių šviežių pomidorų
  • 1-2 saujos baziliko lapų
  • 1 aitriosios paprikos ankštis
  • Konservuotų žaliųjų alyvuogių be kauliukų
  • Tarkuoto kietojo sūrio
  • Alyvuogių aliejaus
  • Džiovintų čiobrelių, pipirų, druskos
  • Nors Biovelos „Mamos kukuliukai“ juos įsigijus parduotuvėje atrodo paruošti vartojimui, šiam patiekalui paruoškime juos dar papildomai.

  • Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius. Drėgnomis rankomis apvoliokite kukuliuką ir apibarstykite jį rozmarinuose, stengiantis, kad rozmarino lapeliai prie jo priliptų. Tuomet kukuliukus su rozmarinais pavoliokite miltuose. Taip paruošę visus kukulaičius, pakepinkite juos keptuvėje švelniai apverčiant, kad tolygiai pakeptų visos pusės. Atidėkite.
  • Į orkaitėje troškinti skirtą indą supilkite konservuotus pomidorus, juos patogu peiliu pjaustant susmulkinti atidarytoje skardinėje dar iki supilant į troškintuvą. Į konservuotų pomidorų masę suberkite stambiais kubeliais supjaustytus šviežius pomidorus. Suberkite žalias alyvuoges. Į daržovių mišinį pirštais plėšant suberkite bazilikų lapelius. Įberkite druskos, pipirų, jei turite, džiovintų čiobrelių. Viską gerai išmaišykite.
  • Į daržovių mišinį atsargiai įmaišykite paruoštus kukulaičius, taip, kad jie būtų apsemti daržovėmis ir galėtų jose troškintis. Ant viršaus uždėkite aitriosios paprikos ankštį, švelniai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
  • Troškinti uždengtame inde orkaitėje 60-90 min. ~200°C temperatūroje. Patiekti dideliu samčiu užpilant ant išvirtų spaghetti makaronų. Prieš patiekiant dar kartą apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, papuošti galima baziliko lapeliais.