Biovela Utenos mėsa

Pomidorų padažas

Jums reikės:

  • 100 ml., sultinio;
  • 50 g., rūkyto kumpio;
  • 4 saulėje sunokusių pomidorų;
  • 1 vidutinės morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 valg., šaukšt., kvietinių miltų;
  • 1 valg., šaukšt., sviesto;
  • 1/2 arbat., šaukšt., raudonėlio;
  • Nedidelio saliero šakelės;
  • Lauro lapelio;
  • Druskos, pipirų.
  • Morką, salierą, svogūną ir kumpį susmulkinkite kuo smulkiau.
  • Viską pakepinę suberkite miltus. Pamažu maišykite, supilkite sultinį ir pavirkite apie 5 min.
  • Elektriniu smulkintuvu sutrynę nuplikytus ir nuluptus pomidorus (galite imti konservuotus), supilkite į padažą. Jei reikia, patiekalą pagardinkite druska ir pipirais. Dar šiek tiek pakaitinkite.
  • Kuo ilgiau kaitinsite, tuo padažas bus tirštesnis. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite šlakelį raudonojo vyno.