Biovela Utenos mėsa

Bešamelio padažas su salierais arba petražolėmis

Jums reikės:

  • 500 ml., pieno;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 3 valg., šaukšt., miltų;
  • 3 valg., šaukšt., sviesto;
  • Žiupsnelio muskato riešuto;
  • Gvazdikėlių, lauro lapelių, šviežiai maltų baltųjų pipirų;
  • Smulkintų saliero arba petražolių šaknų;
  • Druskos.
  • Į įpjautą svogūną įsprauskite lauro lapelį ir susmaigstykite gvazdikėlius.
  • Ant nedidelės ugnies užkaitinkite pieną, įdėkite svogūną ir dar šiek tiek pakaitinkite. Svogūną išgriebkite.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pakepinkite svieste miltus, kol jie šiek tiek pagels. Supilkite dalį pieno ir mišinį išplakite šluotele, kad neliktų gumuliukų. Nuolat maišydami supilkite likusį pieną ir dar šiek tiek pakaitinkite.
  • Padažą pagardinkite druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Bešamelio padažą galite pagardinti smulkintu salieru ar petražolių šaknimis ir lapeliais.
  • Padažą užpilkite ant garuose pašildytų Biovelos keptų Mamos kukuliukų ar kotletukų ir patiekite su bulvių koše.