Biovela Utenos mėsa

Šviežių kopūstų apkepas, arba „balandėliai“ kitaip

Jums reikės:

  • 300 g., Biovelos keptų Mamos kukuliukų ar kotletų;
  • 500 ml., pieno arba mėsos sultinio;
  • 30 g., miltų;
  • 40 g., sviesto;
  • 1 kopūsto galva;
  • 1 arbat. šaukšt. tirštinto pieno;
  • Druskos, baltųjų pipirų;
  • Muskato riešuto.
  • Kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje, įberkite cukraus ir įpilkite šiek tiek acto.
  • Į kopūsto lapą įsukite Biovelos kukuliuką arba kotletuką.
  • Išteptą sviestu kepimo indą išklokite pomidorų riekelėmis, sudėkite suktinukus ir užklokite dar vieną sluoksnį pomidorų riekelių.
  • Ant paruošto kepti patiekalo užpilkite iš sviesto, miltų ir pieno paruošto Bešamelio padažo, paskaninkite muskatu.
  • Troškinkite orkaitėje 25 min. Vietoje pomidorų puikiai tiks pomidorų padažo ir grietinėlės užpilas.

Karštas patiekalas skaniausias su virtomis bulvėmis, o šaltas – su mūsų siūlomais padažais.