Biovela Utenos mėsa

Šepardo pyragas, arba piemenėlių apkepas

Jums reikės:

  • 300 g., Biovelos keptų Mamos kukuliukų, kotletų ar vištienos filė kepsnelių;
  • 200 ml., pieno;
  • 100 g., majonezo;
  • 100 ml., mėsos sultinio;
  • 150 g., kietojo sūrio;
  • 300 g., žaliųjų žirnelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 vidutinių svogūnų;
  • 6 vidutinių bulvių;
  • Bešamelio padažo.
  • Paruoškite kietoką bulvių košę su 50 ml pieno.
  • Gilią skardą gausiai ištepkite aliejumi ir į ją išverskite bulvių košę.
  • Aliejuje pakepinkite morkas ir svogūnus. Uždėkite jų sluoksnį ant bulvių košės.
  • Gražiai sudėliokite Biovelos kotletukus, užberkite žaliųjų žirnelių.
  • Ant paruošto kepti patiekalo, užpilkite iš sviesto, miltų ir pieno paruošto Bešamelio padažo. Užberkite tarkuoto sūrio.
  • Sumaišykite 2 kiaušinius, majonezą, sultinį ir apipilkite ruošiamą pyragą.
  • Kepkite orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus.