Biovela Utenos mėsa

Raudonkošė

Jums reikės:

  • 100 g., lašiniukų;
  • 5 bulvių;
  • 2 nedidelių burokėlių;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 valg., šaukšt., sviesto;
  • 2 valg., šaukšt., grietinės;
  • Druskos.
  • Bulves ir burokėlius nuskuskite, nuplaukite, išvirkite ir sutrinkite.
  • Į masę įdėkite šaukštą sviesto ir kiaušinio trynį.
  • Įpilkite bulvių nuoviro, kad praskiestumėte košę iki norimo tirštumo.
  • Gerai išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite ant nedidelės ugnies.
  • Paruoštą košę pagardinkite paskrudintais lašiniukais ir svogūnais, papuoškite grietine.
  • Jei vietoje burokėlių įtarkuosite morką, pagaminsite kiek salstelėjusią geltonkošę.